20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Roda JC speelt gelijk tegen Jong PSV

Roda JC Kerkrade heeft vanavond het uitduel met Jong PSV gelijkgespeeld. Op PSV Campus De Herdgang werd het door doelpunten van Ugbo en Ngonge 1-1.
In de openingsfase creëerden beide ploegen verschillende kansen maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Croux krulde de bal een metertje langs de verkeerde kant van de paal en de inzet van Ugbo was te slap, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon oppakken. Na een dikke 25 minuten spelen opende Roda JC de score. Een strakke voorzet van Schlösser kwam via Rösch bij Ugbo terecht. De Engelse spits faalde niet en schoot van dichtbij binnen, 0-1. In de minuten tot het rustsignaal deelden beide ploegen speldenprikjes uit, maar doelpunten bleven uit.

 
Jong PSV kwam feller uit de kleedkamers en nam direct het initiatief op het veld. Dit resulteerde na een klein uur spelen in de gelijkmaker. Ngonge kreeg de bal in de zestienmeter, bleef kalm en schoof de bal langs doelman Muyters, 1-1. Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong greep in en wisselde Alberg en Rösch voor Simakala en Souren.

Een kwartier voor het einde kreeg Souren een goede mogelijkheid om de voorsprong terug te pakken. Hij haalde uit met links, maar kon de bal geen vaart meegeven. Doelman Van de Meulenhof raapte de bal eenvoudig op. In de slotfase kreeg Roda JC nog goede kansen via pogingen van Simakala (doelman), Ugbo (geblokt) en een kopbal van Werker (over). Ook het inbrengen van Ivan Prtajin mocht niet meer baten, eindstand 1-1.


Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters (K), 3. Werker, 6. Klaasen, 7. Alberg (64' Simakala), 8. Cotán, 9. Ugbo (85' Prtajin), 11. Croux, 13. Schlösser, 20. Van Eijma, 22. Verburgh, 29. Rösch (64' Souren)

Opstelling Jong PSV: 1. Van de Meulenhof (K), 2. Teze (46' De Haas), 3. Soulas, 4. Daverveld, 5. Theunissen (85' Zeegers), 6. Gomes, 7. Ngonge, 8. Schoonbrood, 9. Catic (46' Sidibe), 10. Ledezma, 11. Mendonça
Geplaatst op: 05-11-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK