De visie van Robert | Roda JC - Jong PSV

Hoofdtrainer Robert Molenaar blikt vooruit op het duel tussen Roda JC en Jong PSV van aanstaande vrijdag.
“In onze vorige thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven kwamen we slecht voor de dag. Vervolgens sloten we een week later een uitstekend duel bij Cambuur Leeuwarden af met een 1-0 overwinning. Ook voor ons al technische staf is dat aanzienlijke verschil voor een groot deel onverklaarbaar.

Wel was tegen FC Eindhoven duidelijk waar het fout ging. In technisch opzicht scoorden we een onvoldoende waardoor het ons niet lukte om de bal in de ploeg te houden. Daardoor konden we niet doorvoetballen en hielden we dus niet genoeg druk op de tegenstander. Als dat te lang duurt, wil je als team te gehaast en te geforceerd de overwinning alsnog binnenhalen. Het spel wordt dan nog slordiger waar de tegenstander dan weer vertrouwen uit put. Uiteindelijk wordt het een mentale kwestie en trek je elkaar als collectief naar beneden.

Na een dergelijke wedstrijd is er eigenlijk maar één optie: terug naar de basis. Dat resulteerde in de 6-0 overwinning op DVS‘33 en een goed strijdplan tegen Cambuur Leeuwarden. Met Daryl Werker en Fredrik Jensen centraal achterin en Ognjen Gnjatić als enige controleur op het middenveld beheersten we de wedstrijd. Dat zorgde voor rust aan de bal en van daaruit konden we het spel verplaatsen en via de zijkanten gevaarlijk worden. Met als resultaat dat we het in alle linies beter voor elkaar hadden dan Cambuur en de 1-0 overwinning volledig terecht was.

Uiteindelijk waren we niet alleen heel content met de drie punten maar ook met de manier hoe we die behaald hebben. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en halen we vrijdagavond tegen Jong PSV hetzelfde niveau. Vooral in thuiswedstrijden gaan we niet alleen voor de volle winst, maar willen we ook zoveel mogelijk scoren en dus spektakel bieden. Dat leidt tot een goede sfeer in het stadion en die draagt weer bij tot een goed resultaat. Al blijft de balans tussen willen en kunnen altijd de uitdaging.

Inmiddels hebben we vier keer op rij de nul gehouden. Dat is heel prettig, zeker nu we qua scorend vermogen achterblijven ten opzichte van andere teams. Als het ons lukt om progressie te blijven boeken en stabiel te presteren is niets onmogelijk. En kan het nog een heel interessant seizoen worden."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 05-10-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK