Rugnummer 9: Iké is een echte man geworden

Voor het eerst in een thuiswedstrijd voor je nieuwe club uitkomen en binnen een minuut scoren. Dat is voor weinig spelers weggelegd. Iké Ugbo slaagde daarin en hoopt dat er nog veel treffers in het geel-zwart zullen volgen.
Ondanks de 1-2 nederlaag hield jij een positief gevoel over aan de vorige thuiswedstrijd tegen NEC.
“Natuurlijk is het een droom om zo snel voor je nieuwe club succesvol te zijn. En het was extra leuk omdat mijn ouders en mijn twee zussen vanuit Londen waren overgekomen en op de tribune zaten. Dat doelpunt gaf het team opnieuw energie, daarom was het jammer dat we er geen verdiend punt uitsleepten. Al gaf die snelle treffer mezelf veel vertrouwen."

In hoeverre had je dat nodig?

“Vanaf mijn tiende kom ik uit voor Chelsea. Om aan het te spelen toe te komen, werd ik vanaf mijn achttiende drie keer uitgeleend. In de League One en League Two is het voetbal echter enorm fysiek. Ook was er veel druk om meteen te presteren. Voor een jonge speler is dat lastig. Ik heb er veel geleerd en ben er een echte man geworden. Toch wilde ik het over een andere boeg gooien. Met mijn nieuwe zaakwaarnemer besprak ik wat voor mij de beste optie was. Toen Roda JC zich aandiende, besloten we de interesse van Engelse clubs links te laten liggen en op een overgang naar Nederland aan te sturen."

Wat gaf de doorslag?
“Het Nederlandse voetbal is tactischer en meer op techniek gericht dan de lagere divisies in Engeland. Op internet zocht ik informatie over Roda JC en ik zag een mooi, groot én gevuld stadion. Ik was meteen onder de indruk, maar de doorslag gaf het telefoontje van Jean-Paul de Jong. Ik was nog in Londen toen de trainer mij belde. Hij benoemde mijn sterke punten en liet weten welke positie hij voor mij in gedachten had. Daar sprak veel vertrouwen uit. Ik had meteen een goed gevoel en waardeerde het enorm hoe hij mij benaderde. Nooit eerder had ik een dergelijk persoonlijk gesprek met een trainer. Hoewel ik meerdere opties had, liet ik mijn zaakwaarnemer weten dat ik alleen nog maar naar Roda JC wilde."

Met welk doel?
“Omdat ik nog jong ben, was het de afgelopen jaren voor mij het beste om in Engeland actief te blijven. Nu woon ik voor het eerst in het buitenland, dat is goed voor mijn ontwikkeling. Daarom is Roda JC nu de beste keus voor mij. De start van het seizoen is niet goed, maar ik ben overtuigd van onze kwaliteiten en in het voetbal is alles mogelijk. Nu is het mijn doel om de tijden van het volle stadion te laten terugkeren. Hopelijk kan ik daar met veel doelpunten aan bijdragen zodat ik ook komend seizoen hier nog als voetballer actief ben."

RUGNUMMER 9

Naam: Iké Ugbo
Geboren: 21 september 1998 te Londen (ENG)
Clubs: Chelsea, Barnsley, Milton Keynes Dons, Scunthorpe United en Roda JC Kerkrade
Positie: Aanvaller
Contract: Tot medio 2020

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 05-09-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK