20/21
2176verkochte seizoenkaarten

De visie van Eric: 'We moeten een nóg grotere hekel krijgen aan verliezen'

“Natuurlijk was de 2-1 zege op Jong FC Utrecht van afgelopen maandag niet fraai. Toch zorgen vooral overwinningen voor vertrouwen. Winst en verlies liggen in voetbal dicht bij elkaar. Daardoor kan de stemming zomaar omslaan.
Belangrijk is dat we beseffen dat we niet voor niets op de tiende plek staan. Ook tegen Jong FC Utrecht toonde de groep verschillende gezichten, zowel in positieve als in minder positieve zin. Voornaamste doel is nu dat de prestaties stabieler worden. Daar hebben de jongens hulp bij nodig door afspraken steeds opnieuw te herhalen. Waarbij er een wezenlijk verschil is tussen wedstrijden willen winnen of per se niet willen verliezen. Bij de laatste categorie is een veel grotere intrinsieke motivatie nodig. Die instelling probeer ik op de spelers over te brengen.

Omdat hij als diepe spits vaak geïsoleerd stond, kwam Mario Engels de afgelopen weken minder tot zijn recht. Daarom speelden we maandag voor het eerst in 4-4-2 opstelling. Met Mitchel Paulissen in een rol achter de spitsen en Mart Remans aan zijn zijde werd Mario meer ondersteund. Ik realiseer me dat een dergelijke aanpassing tijd kost, maar met een goede uitvoering is het spelen in een ruit voor iedere tegenstander moeilijk te bestrijden. Of we dit systeem blijven hanteren, weten we nog niet. Spelers moeten er vertrouwen in hebben en zich er prettig bij voelen.

Vanavond zijn Mitchel Paulissen en Daryl Werker geschorst. Daarnaast zullen we vanwege blessures in ieder geval ook Richard Jensen, Roshon van Eijma, Daniele Zotti, Thomas Paumen, Chance Simakala en wellicht Nicky Souren moeten missen. Andere jongens krijgen dan een kans en voor iedereen geldt dat de wil om níet te verliezen groot moet zijn. Ik heb ervaren dat mijn carrière voornamelijk leuk is geweest omdat ik meer gewonnen heb dan verloren. Daarom moeten we een nóg grotere hekel krijgen aan verliezen!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 05-04-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK