20/21
2176verkochte seizoenkaarten

Vansteenkiste: 'Het zou zomaar kunnen gebeuren'

Op zijn achttiende debuteerde hij in de hoofdmacht van Club Brugge. Toch slaagde Jannes Vansteenkiste er niet in om een basisplek af te dwingen bij de Belgische topclub. Bij Roda JC lukte dat de linksback wel.
RUGNUMMER 5
Naam: Jannes Vansteenkiste
Geboren: 17 februari 1993 te Kortrijk (BEL)
Clubs: Club Brugge, Royal Antwerp FC en Roda JC Kerkrade
Contact: Tot medio 2019

Hoewel een blessure je even terugwierp, sta je sinds de wedstrijd tegen MVV weer in de basis. Hoe kijk je tot nu toe op dit seizoen terug?
“Als ik naar puur mezelf kijk, ging het tot aan het begin van dit kalenderjaar goed. Als enige van de selectie miste ik geen minuut. Totdat ik op een van de eerste trainingen van dit jaar een breuk in mijn enkel opliep. Twee maanden was ik uit de roulatie. Hoewel Mitchel Keulen mij uitstekend verving, heb ik inmiddels mijn plaats in het team weer terug."

In augustus 2017 maakte je de overstap van Royal Antwerp FC naar Roda JC. Helaas liep alles anders dan gehoopt.
“Afgelopen seizoen haalde ik een degelijk en constant niveau, speelde ik veel wedstrijden en was ik tevreden over mijn prestaties. Maar door de degradatie sneeuwde dat volledig onder. De laatste wedstrijden van het vorig seizoen staken we in een goede vorm, daarom hadden we er veel vertrouwen in dat we de nacompetitie positief zouden afsluiten. Maar tegen Almere City FC werd al snel duidelijk dat dergelijke duels wedstrijden op zich zijn en dus niets te maken hebben met de reeks waarin je zit. In de play-offs gaat het puur om de vorm van de dag en daarin zijn we tekort geschoten. Heel triest dat het gebeurd is."

Met alle consequenties van dien.
“Natuurlijk is het een ramp voor de club dat we gedegradeerd zijn. Veel spelers vertrokken en werden grotendeels vervangen door jongens uit het tweede. Inmiddels hebben elf spelers hun debuut in het betaald voetbal gemaakt. Dan weet je dat de club in een overgangsjaar terechtkomt en dat is nu ook gebleken. De resultaten zijn heel wisselvallig. Soms gaat het goed, maar vaak ook een stuk minder. Hoewel het ontslag van Robert Molenaar vrij verassend kwam, kun je daar als spelersgroep niet in blijven hangen. Hoe spijtig ook, het is typisch de voetbalwereld."

Hoe ziet jouw toekomst eruit?
“Dat weet ikzelf ook nog niet. Mijn vriendin en ik hebben een huis is Lendelede, vlak bij Kortrijk. Zij is leerkracht en komt in de weekenden met ons dochtertje naar mijn woning in Heerlen. Roda JC en ik zijn in gesprek over een eventuele contractverlenging, maar ik wil alles goed afwegen voordat ik een beslissing neem. Voorlopig staat alles er in het teken van om deelname aan de play-offs toch nog veilig te stellen. Als dat lukt, zal de druk bij ons een stuk lager liggen dan afgelopen seizoen. Deze jaargang mag en kan alles en is het minder een kwestie van moeten. Als we de nacompetitie halen, kunnen we meer vrijuit spelen. Dan weet je het maar nooit en zou het zomaar kunnen gebeuren."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 04-04-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK