19/20
2109verkochte seizoenkaarten

In Memoriam: Michael ‘Michel‘ Pfeiffer 1925 - 2018

Met verslagenheid en verdriet heeft Roda JC kennis genomen van het overlijden op 92-jarige leeftijd van Michael Pfeiffer.
Michael Pfeiffer (Roda JC 1963-1965)
Als opvolger van trainer Barthel Thomas trok Roda JC in 1963 opnieuw een Duitse trainer aan: Michael “Michel" Pfeiffer. De Duitser is een grote naam bij Alemannia Aachen. Hij is één van de drie Alemannia spelers die speelden in de Deutsche Nationalmannschaft. Na zijn actieve carrière stapte hij in het trainersvak en ging aan de slag bij zijn eerste club: Roda JC. Hij loodste Roda JC, uitkomend in de 2e divisie in hij seizoen 1963-1964 naar een 3 plaats en werd een seizoen later 4e met de Kerkradenaren. In die jaren trainde Roda JC op de velden van SV Bleijerheide aangezien er geen trainingsvelden waren bij Sportpark Kaalheide. De wedstrijden werden wel in het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide gespeeld.

Na twee seizoenen Roda JC ging hij aan de slag bij Sittardia en SC Schwennigen maar tijdens het seizoen 1966-1967 stapte hij over naar zijn grote liefde Alemannia Aachen. Onder zijn regie bereikte Alemannia de promotie naar de Bundesliga. In 1969 bereikte hij zelfs de tweede plaats met Alemannia.

In 1954 maakte hij zijn debuut voor de Nationalmannschaft en won op een volgepakt Wembley met 3-1 van Engeland. Het zou echter bij deze ene interland blijven. Samen met Jupp Martinelli zorgde hij ervoor dat Alemannia in de jaren 1956,1957 en 1958 tot de topverenigingen behoorde van de Oberliga West. In totaal speelde Michael Pfeiffer 244 wedstrijden voor Alemannia waarin hij 75 keer scoorde. Na Alemannia Aachen speelde hij bij Rot-Weiss Essen en in Nederland bij Fortuna 54 in Geleen.

Alemannia Aachen
"Die Alemannia trauert um eine ihrer größten Legenden. Wir haben Michel Pfeiffer viel zu verdanken", so Präsident Dr. Martin Fröhlich. Am Montag, 8.1. und Dienstag, 9.1. wird in Absprache der Familie mit dem Vorstand im Fanshop am Tivoli ein Kondolenzbuch ausliegen und zur Trauermesse mitgenommen. Jeder ist eingeladen, sich einzutragen.

Roda JC wenst alle nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.
Geplaatst op: 04-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK