Roda JC sluit seizoen af met gelijkspel in Volendam

Roda JC Kerkrade is in de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie niet verder gekomen dan een gelijkspel. Mart Remans bracht Roda JC na 22 minuten op
voorsprong tegen FC Volendam. Echter scoorde Joey Veerman in het tweede bedrijf de gelijkmaker: 1-1.
Eerste helft
Het was FC Volendam dat voor het eerste gevaar zorgde in de wedstrijd. Nick Doodeman probeerde het van afstand met een hard schot, maar zijn poging vloog hoog over het doel. Even later was het opnieuw FC Volendam dat gevaarlijk werd. Radomir Novakovic, de uitblinker aan de kant van Roda JC, wist in de 10e minuut met een knappe redding FC Volendam van het scoren af te houden. Hierna was het Roda JC dat de wedstrijd meer naar zich toe trok. Uit een counter was het bijna Gyliano van Velzen die Roda JC op 0-1 bracht, maar zijn inzet belandde op de vuisten van de doelman.


Even later was het wel raak voor de ploeg van Eric van der Luer. Livio Milts brak aan de linkerkant door en gaf een voorzet op Mart Remans. De aanvaller kopte vervolgens de bal in de lange hoek en bracht daarmee Roda JC op een 0-1 voorsprong. Hij liet daarmee nogmaals zijn potentie als goaltjesdief zien. Hierna was het FC Volendam dat er twee keer gevaarlijk uit kwam. De aanvallers van de thuisploeg vonden op hun weg wederom Radomir Novakovic. Hierdoor ging Roda JC met een 0-1 stand op het scorebord de rust in.

Tweede helft
In de 55e minuut was het Joey Veerman die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Ook hierna was het FC Volendam dat de meeste kansen had. Invaller Mitchel Paulissen was wel nog dichtbij een doelpunt, maar zijn schot vloog rakelings langs het doel. Even later was het opnieuw Mitchel Paulissen die voor gevaar zorgde. Een scrimmage voor het doel van Nordin Bakker zorgde bijna voor de 1-2. Helaas voor Roda JC werd de bal ternauwernood uitverdedigd door de thuisploeg.


Invaller Chance Simakala was ook dichtbij een treffer, maar door goed optreden van de doelman wist de aanvaller niet tot scoren te komen. FC Volendam verscheen in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Roda JC. Gijs Smal, Boy Deul en Ties Evers waren dichtbij een doelpunt, maar door de sterk keepende Radomir Novakovic bleef de stand 1-1.

FC Volendam - Roda JC Kerkrade | 3 mei 2019

Geplaatst op: 03-05-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK