Verder Kijken #4 - Van Hyfte trefzeker voor OH Leuven

Spelers of trainers die in het verleden bij Roda JC Kerkrade hun brood hebben verdiend is niet iets opmerkelijks. Zelfs op EK‘s zie je ze voorbij komen.
In deze rubriek lichten we elke week enkele voormalige Koempels uit. Vandaag onder meer: Tom van Hyfte die trefzeker was voor OH Leuven en Bram Castro die al vroeg moest invallen bij Mechelen.

Tom van Hyfte
Afgelopen speelronde maakte Tom van Hyfte zijn derde competitiedoelpunt van dit seizoen voor Oud-Heverlee Leuven. Tegen Roeselare wist hij na een dik halfuur de bal binnen te koppen en de 1-1 te maken. Een minuut later scoorde zijn teamgenoot, Thomas Henry, de volgende treffer (2-1), wat ook de eindstand bleek. Tussen 2014 en 2017 speelde ‘Tommeke‘ bij Roda JC. In de finale van de Play Offs tegen NAC Breda was hij enorm belangrijk door het winnende doelpunt (1-2) te maken.

Denis Schütte
Denis Schütte speelde 7,5 jaar voor Roda JC, waar hij de diverse jeugdelftallen doorliep. Dit seizoen maakte de Duits-Kroatische verdediger ook zijn debuut in de hoofdmacht van de Kerkradenaren. Toch besloot hij om zijn heil buiten Kerkrade te vinden. Via zijn Instagrampagina maakte hij bekend dat hij aan de slag gaat bij het Duitse BSV Rehden, dat uitkomt in de Regionalliga Nord.

Bram Castro
Al na vijf minuten moest Bram Castro afgelopen weekend noodgedwongen invallen voor KV Mechelen, nadat eerste doelman Yannick Thoelen geblesseerd het veld moest verlaten. Castro kon niet voorkomen dat KAA Gent met 3-0 wist te winnen. Arjan Swinkels, eveneens oud-Roda JC‘er, speelde negentig minuten namens Mechelen mee in het duel.

Chance Simakala
Ba-Muaka ‘Chance‘ Simakala liet op Deadline Day zijn contract bij Roda JC in goed overleg ontbinden. Niet veel later werd bekend dat de middenvelder annex aanvaller getekend had bij het Duitse SV Elversberg uit de Regionalliga Südwest

Geplaatst op: 03-02-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK