Roda JC Kerkrade presenteert Jon Dahl Tomasson als nieuwe trainer

Jon Dahl Tomasson eindigde zijn gesprek met de schrijvende pers met de zin: "Het gaat maar om één ding. Het gaat niet om mij of de spelers. Het gaat alleen om Roda JC"
Tomasson was vrij resoluut in zijn antwoorden voor de verzamelde pers. "Als ik er niet in geloof zou ik hier niet zitten. De club heeft vertrouwen, de club heeft een visie. Ik ben trots dat ik hier mag werken. Ik heb een eigen mening, ik heb een bepaalde rol. Roda JC heeft een beleid uitgestippeld, dat zie je niet bij veel clubs. Ja, ik ben klaar voor de volgende stap. Natuurlijk heb ik ambities, maar er bestaat in het voetbal geen carriereplanning. Ik wil goed verzorgd voetbal neerzetten."

Uit de zaal kwam de opmerking dat men bij Roda JC zweert bij 'koempelmentaliteit, hard werken. Tomasson: "Maar dat is prima. Als je mooi wilt spelen moet je eerst hard werken. Blijven voetballen, uitgaan van eigen kracht, goed positiespel. Áanvallend spel is beleid, hard werken. Als het niet lukt moeten we er niet wakker van liggen maar moeten we harder gas geven. Wil je stappen maken dan moet je constanter presteren, dan ga je vanzelf omhoog. Je kunt beter omhoog kijken dan omlaag".

Gaat Tomasson veel veranderen in de selectie of het systeem van Roda JC?
"De spelers bepalen het systeem. Als je over de vleugels wilt spelen heb je vleugelspelers nodig. Welke keuzes maak je, hoe vul je een aantal posities in, hoe los je problemen op. Het elftal moet presteren en punten pakken. We hebben meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. We moeten ze in die positie brengen. Bal veroveren en laten scoren."

Welke ervaring als speler neemt Tomasson mee naar Roda JC Kerkrade?
"Natuurlijk neem je van alle trainers iets mee. Ancelotti, Olsen, Pellegrini zijn natuurlijk niet de minste. Geloof je in elkaar, krijg en geef je respect, hoe benader je de spelers, sta je er tussen in, sta je er boven. Vertrouwen, hoe maak je contact, hoe groot zijn de ego's, hoe is de groep. De spelers bepalen uiteindelijk hoe je leiding geeft. Ik wil lef tonen, geen angst.

Ik ga deze kans pakken, keihard pakken."

Geplaatst op: 03-01-2014
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK