20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Roda JC Kerkrade lijdt kleine nederlaag tegen FC Eindhoven

Roda JC heeft het laatste oefenduel van de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 niet winnend weten af te sluiten. FC Eindhoven was in het Parkstad Limburg Stadion met 0-1 te sterk.
Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong verscheen met een aantal andere namen aan de aftrap dan het gewonnen duel van afgelopen dinsdag (1-2 tegen RKSV Groene Ster). Zo was er een basisplaats voor Tom Muyters, Nicky Souren en Robert Klaasen, die tevens de aanvoerdersband om zijn arm had.

De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Na 25 minuten spelen opende Mart Remans bijna de score via een kopbal, maar de doelman wist op tijd redding te brengen, een seconde later floot de scheidsrechter af wegens buitenspel. Een kleine tien minuten later creëerde de thuisploeg de volgende kans. Uit een strakke hoekschop van Jordy Croux wist Daryl Werker de bal naar de verre hoek te knikken, echter stond de verdediger van FC Eindhoven op de juiste plaats om de bal weg te werken.

De thuisploeg verscheen met dezelfde 11 namen na de rust aan de aftrap. Beide ploegen kregen kleine kansjes maar echt gevaarlijk werd het niet. Na ruim een uur spelen was het de uitploeg dat op voorsprong kwam. De bal kwam via de lat terug het veld in waarna de bal uit de kluts tegen de touwen aan geschoten werd, 0-1. Jean-Paul de Jong besloot direct in te grijpen en wisselde Safouane Ahidar (Jordy Croux), Fadel Gobitaka (Chance Simakala) en Niels Verburgh (Antonio Cotán).

Roda JC voerde de druk behoorlijk op, wat resulteerde in verschillende kansen. Een schot van Fadel Gobitaka kwam via het been van de tegenstander bij Safouane Ahidar die de bal op zijn beurt hard voorlangs schoot. Twintig minuten voor tijd werd Mart Remans vervangen door nieuwkomer Roland Alberg, die zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Roda JC maakte.

In het laatste kwartier was het de thuisploeg dat duidelijk op zoek was naar een doelpunt. Invaller Ahidar kwam een aantal keren gevaarlijk uit de hoek en een bal van Niels Verburgh verdween langs de verkeerde kant van de paal.

Uiteindelijk wist Roda JC het net niet meer te vinden waardoor het laatste oefenduel van de voorbereiding met een 0-1 nederlaag afgesloten werd.

Roda JC Kerkade - FC Eindhoven (02-08-2019)

 1 - 80  81 - 92
 1 - 80  81 - 92
Geplaatst op: 02-08-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK