20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Roda JC verliest met 0-3 van Heracles Almelo

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 0-3 van Heracles Almelo verloren. Na 45 minuten spelen stond er een stand van 0-2 op het scorebord, vlak voor tijd scoorde van Ooijen de 0-3 voor de Heraclieden.
Na amper 30 seconden spelen kreeg Roda JC de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Na een mooie combinatie tussen Schahin en Vansteenkiste kreeg laatstgenoemde een schietkans op doel; zijn inzet was echter niet scherp genoeg en ging langs het doel van keeper Castro.

In de eerste 10 minuten van het duel was de thuisploeg de bovenliggende partij. Heracles kreeg na een klein kwartier spelen een vrije trap na een overtreding van Vansteenkiste. Kuwas wist de bal in de verre hoek te plaatsen; 0-1 voor de uitploeg. In de minuten die hierop volgden was Roda JC zoekende naar de gelijkmaker en creëerde verschillende mogelijkheden via Vansteenkiste en Schahin. Vlak voor het rustsignaal verdubbelde de uitploeg de voorsprong. Peterson wist de bal in de verre hoek te schuiven; 0-2 voor de Heraclieden.

Vlak na rust verraste Livio Milts de keeper met een hard schot in de korte bovenhoek, echter kreeg doelman Castro zijn hand er nog tegen aan waardoor de kans op niets uit liep. De thuisploeg bleef op zoek naar de aansluitingstreffer en verschillende creëerde kansen. Zo'n 20 minuten voor tijd raakte de bal in een scrimmage, echter leidde deze rommelige situatie niet tot een doelpunt voor de thuisploeg. Nog geen minuut later kreeg Jorn Vancamp dé mogelijkheid op een doelpunt; zijn schot werd op de doellijn gekeerd door doelman Castro waardoor ook deze kans op niets uitliep. Vlak voor het eindsignaal wist van Ooijen nog te scoren, hij bepaalde hiermee direct de eindstand in Parkstad Limburg Stadion: 0-3.

Doelpunt[en]
[13] Brandley Kuwas 0-1
[39] Kristoffer Peterson 0-2
[90] Peter van Ooijen 0-3

Rode kaart:
geen

Gele kaart:
[12] Jannes Vansteenkiste
[83] Paul Gladon

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 2. Henk Dijkhuizen, 3. Patrick Banggaard, 6. Mohamed el Makrini, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 10. Simon Gustafson, 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jorn Vancamp, 25. Livio Milts.
Bank:
16. Filip Kurto, 4. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 11. Gyliano van Velzen, 14. Mario Engels, 15. Ogjnen Gnjatic, 24. Nicky Souren, 26. Jeremy Munkana, 28. Maecky Ngombo, 29. Roshon van Eijma, 30. Radomir Novakovic.
Wissels:
[58] Gyliano van Velzen voor Jannes Vansteenkiste
[58] Meacky Fred Ngombo voor Livio Milts
[72] Ogjnen Gnjatic voor Mohamed el Makrini

Heracles:
Trainer: John Stegeman
Opstelling:
16. Bram Castro, 2. Tim Breukers, 4. Robin Pröpper, 12. Wout Droste, 17. Brandley Kuwas, 18. Kristoffer Peterson, 19. Vincent Vermeij, 20. Peter van Ooijen, 21. Sebastian Jakubiak, 22. Roland Baas, 35. Jamiro Monteiro.
Bank:
3. Dries Wuytens, 5. Bart van Hintum, 7. Brahim Darri, 9. Paul Gladon, 14. Mohammed Osman, 15. Jaroslav Navrátil, 26. Harm Zeinstra, 28. Michel Brouwer, 29. Reuven Niemeijer, 30. Tim van de Berg.
Wissels:
[63] Paul Gladon voor Vincent Vermeij
[77] Jaroslav Navrátil voor Kristoffer Peterson

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Assistent scheidsrechter: Charles Schaap
Assistent scheidsrechter: Jermaine Lapar
Vierde official:: Freek van Herk

Toeschouwers: 12.946

Roda JC speelt komende zaterdag het belangrijke thuisduel tegen Sparta Rotterdam. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.45 uur. Tickets voor dit duel kunt u eenvoudig online aanschaffen of kom naar de Fanshop!


 
Geplaatst op: 02-03-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK