Robert Molenaar: 'We willen Heerenveen pijn doen'

“Afgelopen zondag was het in De ArenA heel zuur dat we uiteindelijk toch nog met 5-1 onderuit gingen. Voor rust speelden we vanuit een uitstekende organisatie
namelijk een heel goede partij. Daar houden we ons aan vast en die lijn willen we tegen Heerenveen doortrekken.
Dat Ajax in het eerste uur van de wedstrijd met zichzelf in de knoop zat, was onze verdienste. Vooral de eerste helft speelden we aanvallend en verdedigend een geweldige wedstrijd waarin tactisch alles klopte. Na de 3-1 brak er iets, lieten we ons hoofd hangen en glipte het duel uit onze handen. Ik snap de teleurstelling en we zijn geen machines, maar als prof mag je dat niet toelaten.

Zeker de sterkhouders moeten overeind blijven en het team omhoog trekken. Daarin hebben we gefaald. Dat neem ik ze kwalijk en na afloop zijn er harde woorden gevallen. Als speler van Roda JC weet je dat je vaak met tegenwind te maken hebt. Zeker als je tegen degradatie vecht, moet je de rug altijd recht houden. Ik vind dat je nooit mag opgeven, hoe groot de tegenslag ook is.

Ook na drie verloren wedstrijden op rij zijn we natuurlijk allemaal erg teleurgesteld. De nederlagen tegen Excelsior en AZ kwamen eveneens hard aan. In beide duels haalden we een heel behoorlijk niveau en hadden we een gelijkspel verdiend. Maar uiteindelijk telt na afloop de uitslag die op het scorebord staat. En die was met de vijf tegentreffers tegen Ajax ook heel zuur. Hoewel de glans van de eerste helft daarmee was weggevaagd, kunnen we zeker verder met het spel dat we daarin lieten zien. We toonden aan dat we het elke ploeg moeilijk kunnen maken.
Hoewel Heerenveen dit seizoen wisselvallig presteert, zijn ze wel degelijk in het bezit van een goed team. Spelers als Martin Ödegaard en Stijn Schaars zouden in de top van Nederland kunnen spelen en ook Michel Vlap maakt de laatste weken het verschil. In de spitspositie hebben ze extra kwaliteiten en kunnen ze ook nog Henk Veerman, waarvan ik zeer gecharmeerd ben, inbrengen.

Van de achttien behaalde punten heeft Heerenveen er veertien in uitwedstrijden behaald. We weten dus wat ons te doen staat. We zullen in ieder geval zo min mogelijk ruimte moeten wegegeven omdat Heerenveen een ploeg heeft daar optimaal gebruik van weet te maken. Dat heeft hun recente 4-0 zege bij FC Twente nog aangetoond. Toch komt er geen enkele club met een gerust gevoel naar Kerkrade. Sterker nog, zeker in thuiswedstrijden willen we onze tegenstanders echt pijn doen. Dat geldt dus ook voor SC Heerenveen!"
Geplaatst op: 01-12-2017