20/21
2176verkochte seizoenkaarten

De visie van Eric: 'Met strijd onderscheiden'

“Vanavond vindt alweer de derde wedstrijd onder mijn leiding plaats. Ook tegen Jong FC Utrecht staat alles er in het teken van om met een goed gevoel richting de play-offs te gaan.
De afgelopen twee weken heb ik een spelersgroep aangetroffen die heel graag wil. Anders was ik hier ook niet aan begonnen. Duidelijk is dat wij ons met strijd moeten onderscheiden. Je wint wedstrijden als je persoonlijke duels wint van je directe tegenstander. Zeker bij deze club is dat de basis. Onze supporters willen voetballers zien die tot het uiterste gaan. Ik ga uit van eigen verantwoordelijkheid.

Zo heb ik tijdens de trainingen de warming-up afgeschaft en beginnen we meteen met voetballen. De spelers komen om negen uur naar de club en moeten er zelf voor zorgen dat ze om tien uur, als de training start, in staat zijn om meteen te beginnen met de voetbaltraining. Als iemand een spierblessure oploopt, is dat zijn eigen verantwoordelijkheid. Hoe feller je traint, des te fitter en alerter je wordt. En de kans op blessures dus kan afnemen.

Ik wil dat wij overtuigd zijn van onze kwaliteiten. Met een goede mentaliteit en een sterk karakter komen die maximaal tot uiting. Alles begint met instelling. Door de sterke punten te verbeteren en de mindere eigenschappen te verbergen, neemt de kwaliteit van elke voetballer toe. Daarom beoordeel ik spelers er alleen op wat ze wél beheersen. Van daaruit kunnen we beter gaan voetballen en dus ook beter presteren.

Belangrijk is dat we allemaal in dezelfde richting willen lopen. Dan mag iedereen een fout maken, dat is helemaal niet erg. In sport gaat het erom wie de meeste drang heeft om níet te verliezen. Ook dat heb ik in mijn carrière als profvoetballer geleerd. Een tegenstander kwam vaak met een bepaalde angst naar Kerkrade. Dat gevoel moet een beetje terugkomen. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 01-04-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK