19/20
1998verkochte seizoenkaarten

RodaFansHaler

Op 1 augustus 2010 besloot Roda Fans Haler (RFH) oprichter Koen Rietjens uit het dorp Haler een Hyves-pagina aan te maken voor alle fans van Roda JC Kerkrade uit Haler en omstreken. Haler is een klein dorpje dat circa 520 inwoners telt. Haler ligt tussen Weert en Roermond (in de gemeente Leudal). Op 1augustus 2010 hadden we niet het besef dat we binnen 2 jaar een officiële fanclub van Roda JC Kerkrade zouden zijn, maar dit veranderde snel. Er kwamen steeds meer mensen bij onze groep, de vraag om mee te gaan naar een wedstrijd steeg behoorlijk. Het aantal seizoenkaarthouders binnen onze groep stijgtook ieder seizoen.

Al langer ging een klein groepje elke thuiswedstrijd van Roda JC bezoeken. Na vele thuiswedstrijden te hebben bezocht, werd er vanaf 2011 ook soms een uitwedstrijd bezocht. In dhetzelfde seizoen (2010-2011) werd RFH ook steeds groter, er werd een bestuur gevormd dat alle beslissingen rondom RFH ging nemen. Dit bestuur bestaat uit 5 personen. Daarnaast steeg het ledenaantal.

In het seizoen 2011-2012 zette RFH grote stappen. De bekerwedstrijd tegen Ajax werd met supporters, verdeeld over acht volle auto´s, bezocht. Een record tot nu toe! De aanwezigheid van RodaFansHaler op de West tribune wilden we niet onopgemerkt laten, daarom besloten we om in de winterstop van het seizoen 2011-2012 de zogenaamde ‘RFH Klusdagen´ te houden. Op deze (vijf) middagen hebben we banners gemaakt om te gebruiken bij thuis- en uitwedstrijden. Deze kwamen gedurende de tweede seizoenshelft bij twee thuis- en één uitwedstrijd van pas.
Omdat deze dagen een groot succes bleken, is besloten om iedere winter nieuwe ‘sfeerartikelen´ te maken.

Aan het einde van het seizoen 2011-2012 heeft RFH besloten om ook een eigen sjaal te produceren. Uit 20 ingezonden ontwerpen is uiteindelijk één ontwerp geproduceerd. De 30 sjaals waren binnen een mum van tijd verkocht.

Het seizoen 2012-2013 is positief begonnen, naast de benoeming tot officiële fanclub hebben wij een groepsfoto laten maken. 5 juli 2012 is voor RFH een dag om nooit te vergeten, dit is namelijk de dag dat RodaFansHaler werd benoemd tot officiële fanclub van Roda JC Kerkrade! We zijn er ontzettend trots op dat wij de eerste officiële Midden Limburgse Roda JC fanclub zijn.

Dit alles doen we met één doel: Inwoners van omgeving Haler kennis laten maken en enthousiasmeren voor Roda JC Kerkrade.

Ook vanuit Haler: FORZA RODA!
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK