19/20
1998verkochte seizoenkaarten

Brand Bier United

In 1990 zijn wij voor de eerste keer met een klein groepje vanuit Brunssum naar Roda JC gegaan. De samenstelling van het groepje is door de jaren heen vaker gewijzigd, maar een kern van 3 man is altijd blijven bestaan en hebben alle belangrijke (en minder belangrijke) wedstrijden sindsdien samen bezocht.

Toen in 2009 de pleuris uitbrak bij Roda JC Kerkrade (fusie, financiële problemen, bijna degradatie) kwamen wij tot het besef hoe enorm dierbaar ons onze club is. We zijn ons met het inmiddels groter geworden groepje: “Brand Bier United" gaan noemen, omdat in die zelfde periode Roda JC overging van Bavaria (godzijdank) naar Brand Bier. Aangezien het bezoeken van de wedstrijden van Roda JC Kerkrade ons 2 wekelijkse uitje is, drinken wij graag en met veel plezier, met z'n alle bij Roda JC Kerkrade een lekker Brand Biertje, en dat is dus wat ons Verbind (United) Roda JC Kerkrade + Brand Bier.

Na de opnieuw bijna degradatie in Seizoen 2012-2013, en met name na de miraculeuze ontsnapping tegen Sparta, hebben de 3 man van de harde kern besloten om er nu echt werk van te maken en de status van officiële fanclub aan te vragen. Op 26-07-2013 kregen wij tot ons groot genoegen te horen dat onsverzoek was toegekend.

Wij (het bestuur en het grootste deel van onze leden) staan op West, precies in het midden van de goal, maar dan bijna bovenaan (ongeveer rij 11). Maar dat wil niet zeggen dat je daar moet komen staan als je lid van ons wilt worden; onze doelgroep is namelijk iedereen die Roda JC Kerkrade een warm harttoedraagt. Het maakt niet uit op welke tribune je zit (of staat), of voor welke TV je zit….Roda JC Fans United. Wat wij willen uitdragen is: Passie, Humor, en Respect. Dit doen wij niet alleen in het Stadion, maar ook op Social-Media zoals Facebook en Twitter.

Ons doel is om een steentje bij te dragen aan de groei en bloei van Roda JC Kerkrade, de club waar wij allemaal zo veel van houden. Wie nou welk steentje of hoeveel steentjes bijdraagt is niet van belang, hoofdzaak is we maken met z‘n allen van Roda JC Kerkrade een nog mooiere en nog gezondere club.

Info

Lid worden? Dat kan door te mailen naar: brandbierunited@ziggo.nl
Volg B.B.U. op twitter: https://twitter.com/BrandBierUnited
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK